Фарширований рулет із скумбрії з начинкою – це відмінна закуска до будь-якого столу, особливо з хрустким хлібцем. Готувати таку корисну рибку простіше простого, а головне – цю страву зовсім неможливо зіпсувати.
Почнемо з начинки. У сковороду з невеликою кількістю рослинної олії висипаємо дрібно нарізану цибулю і доводимо до прозорого, м'якого стану, з'єднуємо з натертою на терці морквою та обов'язково все трохи підсолюємо. Моркву доводимо до напівготовності, висипаємо заготовку в окремий посуд, даємо охолонути. На момент збирання рулету начинка має бути холодною.
Читайте також: Маринована скумбрія: найкращі рецепти домашніх закусок
Приступаємо до найцікавішої частини – розбирання скумбрії. Заморожену рибку попередньо розморожуємо, відрізаємо голови та хвостики, акуратно ножицями зрізаємо всі плавці і не дуже глибоко розрізаємо черевце. Після чого позбавляємося всіх нутрощів і добре все всередині вимиваємо.
- Невелика порада: скумбрію краще вибирати свіжу, красиву та з широкою спинкою. Така рибка буде дуже смачною та жирною, а від цього залежить весь смак рулету.
Далі необхідно позбутися хребта. Уздовж усього хребта акуратно робимо надріз, але не дуже глибоко. Так рибка повністю розкриється і вам буде легко видалити. Незабутній і про дрібні кісточки, їх також потрібно ретельно все прибрати.
Розроблене філе двох рибин викладаємо на харчову плівку, солимо, перчимо, додаємо трохи часнику свіжого або сухого, за бажанням можна додати будь-які спеції для риби. Також посипаємо всю поверхню сухим желатином (5 г). Це для того, щоб рулет тримав форму і не розпався.
Читайте також: Скумбрія «Чотири плюси» у чайному розсолі
Першим шаром викладаємо засмажку, другим шаром натираємо яйця на великій тертці, їх також можна замінити будь-яким сиром, трохи підсолюємо і посипаємо желатином, що залишився. Крайно кладемо мариновані огірочки і, не поспішаючи, за допомогою харчової плівки, починаємо загортати нашу страву в рулет, шарів 6-7, вздовж і впоперек. Далі все фіксуємо капроновою ниткою або мотузкою і відправляємо рулет варитися.
Опускаємо рулет у окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на середньому вогні варитися 30-35 хвилин, не більше, після чого дістаємо і даємо хвилин 15 рулету відпочити. Після закінчення часу відправляємо рулет в холодильник на 7-8 годин або краще на ніч, під невеликий вантаж, тобто під гніт. На ранок звільняємо рулет від ниток, плівки і можна дивувати гостей цією смачною стравою.