vchaspik-global-message

Повідомлення про помилку

  • User warning: The following module is missing from the file system: context. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: sy_add_new. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: sy_seo. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1184 of /home/vchaspik/public_html_go/includes/bootstrap.inc).
08:26, 12.04.2023

Які українські страви треба вміти готувати кожному

Традиційна українська кухня – це суміш польських, російських, єврейських, молдавських, румунських, литовських, татарських і вірменських впливів. Відкрийте для себе нові кулінарні рецепти, якщо жодного разу не готували деякі страви. 

Історія української кухні

Традиційна українська кухня надзвичайно багата та різноманітна. Своїм характером кухня завдячує впливу багатьох іноземних культур. В Україні дуже велика різноманітність на різних територіях. На Кримському півострові помітний вплив російської, татарської та єврейської культури. З іншого боку, Буковина демонструє схожість з кухнею сусідньої Румунії. Львівська кухня відчуває вплив вірменської, єврейської та польської культури. Хоча багато українських страв сягають корінням в культури інших народів, спосіб їх приготування є характерним для традицій української кухні.

Традиційна українська їжа

Традиційні українські страви не вишукані, але радують неповторними смаками та ароматами. Вони характеризуються простотою, а в основі їх – свіжі, мариновані та копчені інгредієнти. Основу складають борошняні страви, хліб і страви на основі круп і овочів. Риба і м'ясо (свинина, яловичина, баранина, птиця) також відіграють важливу роль. Українські страви надзвичайно прості у приготуванні. Серед найвідоміших традиційних українських страв:

  • український борщ,
  • голубці,
  • вареники,
  • сало,
  • котлета по-київськи,
  • куліш,
  • млинці.

Класичні українські страви

Флагманом України є український борщ. Це поєднання буряка, м’яса, свинячого сала, капусти та інших овочів. Збагачений досить великою кількістю часнику і вершків. Наша національна страва стає все більш популярною в кухні сходу Європи. Рецепт традиційного українського супу часто змінюють і збагачують різними інгредієнтами.

Голубці — це традиційна страва української кухні, яка складається з фаршу, рису та капусти. Готуються голубці, як правило, у великих кількостях, оскільки вони дуже смачні та популярні серед українців. Начинка зазвичай складається з фаршу (яловичини, свинини, курки або їх комбінації), рису, цибулі, спецій та інших інгредієнтів за смаком.

Українська кухня також славиться  своїми варениками. Серед найпопулярніших десертів панує медовик. Млинці — універсальне блюдо, яке може бути й десертом зі смачними начинками, і основною стравою з м’ясом чи ікрою.

Також візитівкою української кухні для туристів стає котлета по-київськи. Куряче філе в паніровці із вершковим маслом в середині дуже незвична страва, яка захоплює серця всіх, хто її спробував.

Теги: кухня