Кабачки - ідеальні овочі для тих, хто худне. Вони низькокалорійні та легко засвоюються, а також містять багато вітамінів і мінералів. Кабачки також популярні в протираковій дієті. Що важливо, в них не відкладаються важкі метали.
Котлети з кабачків
Кабачки мають універсальний смак, тому їх можна застосовувати на кухні по-різному. Вони з великим успіхом використовуються як для приготування супів, так і крем-супів, запіканок, пирогів, тортів, десертів, а також як доповнення до основної страви.
Смачний спосіб приготувати кабачки - запекти їх з м'ясним фаршем і хрусткими панірувальними сухарями.
Кабачки не тільки не зіпсують смак котлет, але, навпаки, – додадуть соковитості та ніжності звичайній страві.
Читайте також: Кабачки консервовані з кетчупом «Чилі»
У класичному варіанті котлети готуються з кабачків, фаршу, яєць та солі. В основному кабачки натирають на великій тертці. Але також можна пропустити їх через м'ясорубку або дрібно порубати ножем.
Інгредієнти:
- 850 г фаршу
- 250 г кабачків
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 велике яйце
- 3 столові ложки панірувальних сухарів
- петрушка
- сало, масло або топлене масло для смаження
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати кубиками та обсмажити. В кінці додаємо продавлений через прес часник і смажимо трохи.
- Обжарте кабачки на кінцях і натріть на великій терці. Додайте до глазурованої цибулі разом з дрібно нарізаною петрушкою. Приправте сіллю і перцем і, помішуючи, обсмажте близько 5 хвилин.
- Подрібніть м'ясо в кухонному комбайні на середньому режимі. Також можна подрібнити разом з м'ясом вміст сковороди з кабачками. Якщо вже є фарш, вміст сковороди з кабачками можна дрібно нарізати на дошці або в подрібнювачі.
- Помістіть м'ясо та кабачки у велику миску, додайте яйце, панірувальні сухарі, приправте сіллю і меленим перцем. Ретельно перемішайте і сформуйте з них котлети.
- Перемішайте в панірувальних сухарях, потім обсмажте до золотистої скоринки на добре розігрітій сковороді. Після смаження перекладіть котлети в жароміцний посуд і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Читайте також: Чебуреки з кабачків - пальчики оближеш
Для охочих схуднути, візьміть курку або м'ясо індички, а щоб мінімізувати кількість масла, котлети можна запікати в духовці.